Pilates pentru durerile de spate

Pilates pentru durerile de spate

PILATES SI DUREREA DE SPATE - CE ARATA STUDIILE?


De-a lungul timpului s-a scris despre efectele Pilates asupra durerilor de spate, dar s-a vorbit mai putin despre numeroasele studii care au fost efectuate pentru a dovedi efectul terapeutic.


Prin acest articol, ne propunem sa venim in intampinarea voastra cu informatii sustrase din cercetarile care studiaza efectul curativ al Pilates asupra durerilor de spate de intensitate redusa (low back pain - LBP), exercitii adresate persoanelor cu diverse afectiuni cronice.


PILATES ESTE EFICIENT PENTRU DURERILE DE SPATE LA ORICE VARSTA


In 2006, o echipa de cercetatori formata din Rydeard R, Leger A, Smith D. a efectuat un studiu la persoanele cu varste cuprinse intre 20 si 55 ani si care sufereau de dureri cronice de spate.  


Esantionul era format din 39 de persoane, care a fost repartizat aleator in doua grupe. Un grup a fost supus exercitiilor Pilates, cu antrenori si echipamente dedicate (ie Reformer), celalalt grup a fost tratat dupa metode de medicina conventionala.


Exercitiile au fost concepute pentru a stimula si intari muschii din zona lombar- pelviana. La final participantii la studiu au primit un chestionar standardizat de evaluare privind incapacitatea in durerea lombara (Roland Morris), stabilind durerea medie la 101 puncte.


Rezultatele au aratat o ameliorare in invaliditatea functionala (durerile de spate si limitarea miscarii)  si scaderea durerii pentru grupul care a efectuat exercitiile fizice Pilates,  o imbunatatire superioara fata de cea resimtita in cadrul  grupului de control care a urmat tratament medical traditional.  Scorurile bune pentru grupul de test au fost pastrate si dupa testare, la interval de 12 luni.  


Concluzia cercetatorilor in acest caz a fost ca Pilates constituie o metoda mai eficienta pentru tratarea durerii de spate decat tratamentele obisnuite.  ( Sursa: US National Library of Medicine National Institutes of Health)


EXERCITII CORE PILATES VERSUS EXERCITII GENERALE PENTRU DURERILE DE SPATE


Un grup de profesori din cadrul Kinesiology Department, Texas Lutheran University, Seguin a publicat in 2017 un studiu in care se comparau efectele asupra durerilor de spate intre exercitiile Core Pilates efectuate cu aparate specifice (n.a. Reformer) si exercitii generale.


Intrebarea de  la care profesorii universitari  Brian J. Coulombe, MS, LAT, ATC; Kenneth E. Games, PhD, LAT, ATC; Elizabeth R. Neil, MS, LAT, ATC; Lindsey E. Eberman, PhD, LAT,  porneau era “Sunt mai eficace exericitiile Core pentru stabilitate decat exercitiile generale in tratamentul pacientilor cu dureri nespecifice de spate (LBP)?”.


Au fost considerate 5 studii care implicau 414 pacienti. Concluziile au aratat ca pe termen scurt (3 luni) exercitiile Core sunt mai eficiente decat exercitii generale pentru reducerea durerii si imbunatatirea starii functionale a pacientilor cu dureri de spate (LBP).  (Sursa: Journal of Athletic Training)


EXERCITIILE PILATES DE BAZA SUNT SUPERIOARE INTERVENTIEI MINIME PENTRU AMELIORAREA DURERII DE SPATE


Un grup de specialisti in fizioterapie (Edwin Choon Wyn Lim, PT, Ruby Li Choo Poh, PT, MClinPhty(Manip), Ai Ying Low,  PT Wai Pong Wong, PT, MPH, PhD)  a intocmit un studiu sistematic comparativ intre rezultate dupa tratarea durerilelor de spate cu doua abordari diferite (Pilates versus medicina traditionala).  

Acest studiu a fost efectuat prin analizarea documentatiei de specialitate (medicale, fizioterapie din surse variate de incredere) privind beneficiile Pilates in durerile de spate si efectele altor modalitati terapeutice.

Concluzia cercetatorilor a fost ca exercitiile Pilates de baza sunt superioare interventiei minime pentru ameliorarea durerii, echipa urmand a efectua studii de aprofundare pe aceasta tema. ( Sursa Journal of Orthopaedic & Sports Physical Therapy).

Puteti incerca beneficiile exercitiilor Pilates in studioul nostru Pilates din Bucuresti, zona Floreasca - Dorobanti (strada Turbinei nr. 16). Va puteti bucura de confortul antrenamentelor 1:1 si instructor dedicat,  folosind ultimele aparate din domeniu (Reformer, Cadillac).

Va asteptam la o sesiune demonstrativa sa va convingeti singuri!